Medence vagy jakuzzi: mi alapján döntsön?

Komoly dilemma: elég hely és büdzsé van egy medence vagy egy jakuzzi beépítésére – de nincs elég mindkettőre és választani kell.
(Ha van, akkor döntsön szíve szerint és akár vegye mindkettőt.)

Melyik legyen a befutó?

Lehet, hogy Önnek könnyű dolga van, mert a gyermeke a vízilabdacsapat tagja, ezért jobb, ha minden nap edz, vagy a párjával imádnak néhány hosszt úszni reggeli frissítőként vagy egy hosszú nap levezetéseként – ezek egyértelműen a medence felé mutatnak.

„egész évben használható, így olyan élményeket adhat, amit egy úszómedence sosem tudna.”

A jakuzzi mellett az egészségügyi, közösségépítő tulajdonságai szólnak – és az a tény, hogy egész évben használható, így olyan élményeket adhat, amit egy medence sosem tudna. (Képzelje el például, hogy a meleg vízben ül és beszélget egy csillagos este, vagy csendben egyedül ücsörög, miközben hull a hó – pontosan ezeket élte át az egyik vásárlónk.)

Ha még nincsenek konkrét, jól körülírható érvei egyik vagy másik választás mellett, akkor szüksége lehet egy szakértőre, aki jól irányzott kérdésekkel segít meghozni a döntést. A most olvasott anyagunk ebben segít: virtuálisan fogjuk kézen és egy könnyen áttekinthető szempontrendszerrel vezetjük ki a jakuzzik és medencék útvesztőjéből – szakértőink pedig bármikor egy telefon vagy egy e-mail közelségében vannak Önhöz.

medence vs jakuzzi költsége

Testmozgás vagy relaxáció?

Vízválasztó, hogy Önnek a kertje esetében melyik fontosabb: a testmozgás vagy a relaxáció. Ez adja meg a döntés alapvető irányát.

A medence tökéletes alternatíva, ha futás vagy kerékpározás helyett (vagy mellett!) keres egy olyan kardiójellegű mozgásformát, ami ezerféleképpen variálható, fejleszti az állóképességét, segít ledolgozni a felesleges kilókat és erősít. Az úszás tényleg a mozgások egyik királya.

„egy jó minőségű jakuzzival ki tudja tolni a nyarat az őszre is, sőt akár egész évben használhatja”

De mivel a medencében hidegebb a víz, mint a jakuzziban, ezért nem alkalmas a hosszú, nehéz nap utáni nyugodt ücsörgésre, relaxációra, mert pár perc után fázni kezd, ahogy hűl az idő és jön az éjszaka – a medence használati idejét jobban szűkíti a szezonalitás és a külső hőmérséklet.

Ezzel szemben egy jó minőségű jakuzzival ki tudja tolni a nyarat az őszre is, sőt akár egész évben használhatja, mert mindig naprakészen várja egy forró fürdő, akár a legzordabb hidegben is.

Amíg a medence leeresztve és letakarva „téli álmot alszik”, addig a jakuzzi finom meleg vize az év 365 napján pár négyzetméternyi nyár.

Egy meleg vizű jakuzziban a jól megválasztott hidromasszázsprogram észrevétlenül oldja fel a napközben felgyűlt feszültséget – a nyugtató hatásnak köszönhetően már 15-20 perc után szétáradhat Önben az érzés, hogy minden rendben van.

feliratkozas

Olvasna még a jakuzzikról? Kérje ingyenes cikkértesítőnket

Adja meg azt az e-mail címét, ahová a többi cikket kéri.
(Induláskor 2, utána heti 1 cikket küldünk.)

Milyen típusú szórakozást keres?

Valljuk be őszintén, részben mindannyian azért akarunk medencét vagy jakuzzit, mert kikapcsolódási lehetőséget (is) látunk benne. A kérdés csak az, hogy Ön milyen jellegű szórakozást keres.

A kisgyermekes családoknak egy úszómedence a nyári gyerekpartik és a játékötletek végtelen lehetőségét adja. A forró nyári napokon a felfrissülni vágyó felnőtteknek is csábító a hideg víz – de játék helyett a spa jellegű kikapcsolódási lehetőségeket keressük (például az izmokat masszázst vagy a barátokkal, közeli ismerősökkel eltöltött borozós, kötetlen beszélgetős estéket). A jakuzzi ezeket az igényeket is kiszolgálja.

mit tud a jakuzzi

A tapasztalataink szerint még az okoseszköz-imádó kamaszok is szívesen merülnek el a habokban a szüleik társaságában. Több ügyfelünk tapasztalja, hogy véleménye szerint egy-egy ilyen este közelebb hozza a családtagokat, sőt többen arról számoltak be, hogy a párkapcsolatban is segít megteremteni az intimitást.

Imád télen elmerülni a kellemesen meleg víz ölelésében és szeretné kitolni a nyarat?
Ez több mint elég indok a jakuzzi beépítésére (akár kültérre is). Egy kültéri úszómedencét télen nem tud használn, de már ősszel sem szívesen megy bele, még akkor sem, ha rendelkezik valamilyen kiegészítő fűtéssel a medencéje.

Mennyire fontos az esztétikum és a „praktikusság”?

Van néhány medencetípus, amit csak azért építenek be, mert jó ránézni, növeli az ingatlan értékét és könnyebbé teszi a későbbi eladást. Ahhoz már nem elég nagyok, hogy úszni lehessen bennük, a víz hőmérséklete pedig hűvös ahhoz, hogy ebben ülve gyönyörködjünk a tájban. Természetesen nem akarunk senkit lebeszélni erről az opcióról, akinek ez a szíve vágya.

 

„néhány medencetípus, csak azért építenek be, mert jó ránézni, növeli az ingatlan értékét és könnyebbé teszi a későbbi eladást, de úszni nem lehet benne.”

kisméretű medencék

Példák a kisméretű medencékre, amik a nyári hőségben hűsölésre és pancsikolásra jó alternatívák, de úszásra nem alkalmasak.

Egy nagyobb, feszített víztükrös medence az udvaron lenyűgöző, filmbe illő látvány lehet – akkor, ha tökéletesen tisztán van tartva. A masszázsmedence viszont a lakásban és az udvaron (vagy teraszon) egyaránt elegáns és gyönyörű – ez hatványozottan igaz a valódi faborítású és az egyedi mintázatú akril változatokra.

Mekkora térben gondolkodhat?

Ha kevés a hely (például azért, mert a teraszt szeretné egy mini wellness központtá alakítani), akkor a jakuzzik kínálatában érdemes szétnéznie, viszont ha egy nagyobb alapterületű kertje van, akkor már gondolkodhat medencében is.

Vegye figyelembe, hogy mennyien használnák egyszerre a medencét vagy a jakuzzit, mert ez is befolyásolja a méret- és típusválasztást. A nagyobb társaságoknak – 6-10 fő – inkább a medence lehet praktikus, míg a párjával vagy szűk családjával töltött estékre a jakuzzi a befutó.

medence vagy jakuzzi

Medence vs jakuzzi – Mindenképp vegye figyelembe, hogy mennyien használnák egyszerre a medencét vagy a jakuzzit, mert ez is befolyásolja a méret- és típusválasztást. 

Beszéljünk az anyagiakról

A fenntartásba pedig a naponta esedékes kisebb ellenőrzés és; rendrakás mellett a szezonálisan aktuális nagyobb karbantartással is számolnia kell, amely a biztonságos és higiénikus használat alapvető feltétele. Ezt elvégezheti Ön is – ami idő- és energiaráfordítást jelent – vagy rábízhatja egy szakemberre, ami szintén a költségeket fogja növelni.

„Mivel még a legnagyobb jakuzzi sem teszi ki egy átlagos úszómedence méretét, ezért ár szempontjából vonzóbb lehet…”

Mivel még a legnagyobb jakuzzi sem teszi ki egy átlagos medence méretét, ezért ár szempontjából vonzóbb lehet, de persze itt sincs szigorú keretek közé szorítva a képzelőerő, hiszen olyan kiegészítőket is bátran kérhet, mint a színterápia, a thermotető (ez csökkenti a víz felfűtésének idejét és költségeit azáltal, hogy melegen tartja a jakuzzi vizét), a falépcső, az oxigénterápia, az audiorendszer, az aromaterápia vagy távoli telefonos vezérlés. Álmodja meg a tökéletes masszázsmedencét – és szinte biztosan valósággá tudjuk tenni Önnek.

jakuzzi költsége

Azt javasoljuk, hogy ezeket a szempontokat aszerint is gondolja át, melyiket mennyire tartja fontosnak. Tapasztalatból tudjuk, hogy az egyedi igények alapján van, akinek a felsoroltak közül a hely lesz a mérvadó, míg másnak az esztétikum vagy az, hogy milyen jellegű kikapcsolódási lehetőségeket kedvel.

Ha a párjával vagy a családjával fogja használni a medencét vagy jakuzzit, akkor vonja be őket is a döntési folyamatba, mert több szem többet lát és valószínűleg azt az alternatívát keresi, amely mindenkinek megfelel.

A végső döntés előtt pedig mindenképpen próbálják ki a bemutatótermeinkben kiállított termékeket, mert könnyebben tud választani, ha élőben is látja a szebbnél szebb jakuzzikat – ráadásul nagyon jó családi program lehet.

Mielőtt döntene, próbálja ki!

Ha szeretne jakuzzi szakértőnkkel beszélgetni és megnézne néhány jakuzzit a Központi Bemutatótermünkbe, akkor a soron kívüli kiszolgálás miatt foglaljon egy Önnek kényelmes időpontot. (Központi Jakuzzi Bemutatóterem: 1141 Budapest Mogyoródi út 24.)

Időpontot foglalok  →

vitalspa központi bemutatóterem

Ezért keresse fel a bemutatótermet jakuzzi vásárlás előtt – Menetrend a látogatáshoz

Elolvasom  →

Kérdezzen jakuzzi szakértőnktől

Nincs olyan kérdés masszázsmedence témakörben, amire tapsztalt jakuzzi szakértőnk ne tudna válaszolni. Ha bármilyen kérdés felmerült Önben, legyen az a jakuzzi fenntartás, az előkészületek, vagy az ár, írjon nekünk. Jakuzzi szakértőnk mindent megtesz, hogy segíthessen Önnek.

“Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni.” - Ki miért vesz jakuzzit?

Medence vagy jakuzzi: mi alapján döntsön?

Így javul a családi élet a jakuzzitól

A jakuzzi elérhetőbb, mint valaha - Otthoni wellness luxuskivitelben

Kinek higgyen, ha masszázsmedencét választ? – a tudatos jakuzzi vásárlás fortélyai

Fürdőzze magát egészségesebbre! A jakuzzi élettani hatásai

Tényleg csak egy kávé árába kerül naponta a jakuzzim?

Hol lesz a legjobb helyen a masszázsmedencém – és mennyi ideig tart a beüzemelés?

Szeressen bele a jövőjébe

 

Adatvédelmi nyilatkozat | 2020 Vitalspa