Így javul a családi élet a jakuzzitól

Mindannyian szeretnénk jó szülők lenni.

A gyerekek érkezése előtt elképzeljük, hogy mindig lesz hozzájuk elég türelmünk, ott leszünk, amikor szükségük van ránk és figyelünk arra, amit mondanak.

Van, amikor mégsem sikerül.

Ha Önnek is van(nak) gyermeke(i), akkor tudja, mire gondolunk: valószínűleg vannak helyzetek, amelyekben azt érzi, nem kapná meg a legjobb szülőnek járó díjat.

„Nem az a jó szülő, aki a gyermekei minden kívánságát teljesíti, hanem az, aki élményeket ad”

Némi tapasztalattal megért, hogy nem kell tökéletes szülőnek lennie. Nem az a jó szülő, aki a gyermekei minden kívánságát teljesíti, hanem az, aki élményeket ad – egy olyan gyermekkort, amire felnőttként mosolyogva emlékezhetnek vissza.

Ennek 2 feltétele van:

1. Az együtt töltött minőségi idő.
2 . Az énidő beiktatása.

Utóbbira azért van szükség, mert ha nem kapcsol ki és nem töltődik fel, akkor nem az a kérdés, hogy elfárad-e, hanem az, hogy mikor és mennyire – emiatt türelmetlenebb lesz és nem tud kellő figyelmet fordítani a családjára.

Éppen e 2 ok miatt egyre több magyar család dönt a jakuzzi beépítése mellett – ezzel megdöntve azt a sztereotípiát, amely szerint erre azok ruháznak be, akik „fel akarnak vágni”.

A közös fürdőzés jelentősége nem változott az évszázadok alatt

Néhány évszázada a közös családi fürdőzés széles körben elterjedt volt, a fürdőszobák, kádak és zuhanyzók térhódításával azonban ez a szokás szinte teljesen kikopott a hétköznapokból. Pedig ezeknek a szeánszoknak nemcsak a tisztálkodásban, hanem a közösségépítésben is komoly szerepük volt. 

Természetesen ma már nem a 17. századi hatalmas fadézsák jelennek meg a lelki szemeink előtt, sokkal inkább egy kétszemélyes sarokkád vagy egy masszázsmedence.

Utóbbival kapcsolatban élénken él a köztudatban, hogy egy átlagos keresetű embernek elérhetetlen. Pedig a jakuzzi elérhetőbb, mint valaha – egy későbbi cikkünkben részletesen megnézheti, forintra pontosan mennyibe kerül egy jakuzzi naponta.

Több ügyfelünk is azt mesélte, hogy a jakuzzivásárlás családi célkitűzés volt, amiért mindenki hajlandó volt tenni. Már a tervezés és a kiválasztás is közös program volt, így minden családtag őszinte lelkesedéssel várta a beszerelés időpontját, azóta pedig a masszázsmedence a beszélgetések rendszeres színtere lett – gyakorlatilag kiváltva a kanapét.

feliratkozas

Olvasna még a jakuzzikról? Kérje ingyenes cikkértesítőnket

Adja meg azt az e-mail címét, ahová a többi cikket kéri.
(Induláskor 2, utána heti 1 cikket küldünk.)

A hely, ahol elmúlik a feszengés

Egy korábbi cikkünkben olvashatta, hogy végeztünk egy minikutatást a vevőink körében arról, ki miért vásárolt jakuzzit. Kiemeltük azt a családot, ahol a víz segített feloldani a generációk közötti különbségeket és olyan témáknak engedett teret, amelyekről korábban a szülők nem gondolták, hogy felmerülhet a kamaszgyerekeikkel folytatott beszélgetések során.

„a víz segített feloldani a generációk közötti különbségeket”

Szó volt arról a házaspárról is, akik terapeuta helyett a masszázsmedencét választották arra, hogy visszahozzák a kapcsolatukba az intimitást. A nő ötlete egyértelműen bevált, a közös lazításnak köszönhetően bensőségesebbé vált a házasságuk és a férjével újra elmélyülten tudnak beszélgetni.

Bár már ezek a történetek is túlszárnyalták a jakuzzi közösségépítő erejével kapcsolatos elképzeléseinket, volt egy eset, ami rámutatott, hogy a jakuzzi a családok életét teheti könnyebbé.

Egy házaspár a gyermekük mozgásszervi fogyatékosságának enyhítésére keresett megoldást, amire a víz tökéletesnek bizonyult. Az egyetlen probléma az volt, hogy minden egyes wellnesslátogatáshoz a „fél házat” be kellett pakolniuk.

A jakuzzi nemcsak az állandó, felesleges pakolás és cipekedés terhét vette le a szülők válláról, hanem enyhülést is adott: ők is rendszeresen tudják használni a végtagfájdalmaik enyhítésére. (Általában esténként kettesben ücsörögnek és töltődnek egy kicsit a pezsgő víz ölelésében.)

Nem véletlen, hogy az izom- és ízületi fájdalmak mérséklésére az első gondolatunk a masszázs vagy a meleg vizes gyógyfürdő – mindkettőről köztudott, hogy hatékonyan enyhítik ezeket a panaszokat és gyakran már néhány alkalom után is érezhetően könnyebbé teszik a mozgást.

 

„Nem véletlen, hogy az izom- és ízületi fájdalmak mérséklésére az első gondolatunk a masszázs vagy a meleg vizes gyógyfürdő”

A hidromasszázs a kellemeset ötvözi a hasznossal, így az általános állapot javítása mellett lerövidíti a sérülések regenerációjához szükséges időt.

A a jótékony hatásokat nemcsak akkor élvezheti, ha baj van, hanem egy kimerítő, stresszes nap után is, amikor feszül a nyaka és görcsben áll a válla vagy a dereka – az egyes területekre választhat pontmasszázst, ami a mentális feszültséget is oldja. És ez talán még fontosabb. A legtöbb ember nem egy nagy traumától sérül le (pl. elesik biciklizés közben), hanem a mindennapok apró feszültségeit gyűjti, gyűjtögeti – hogy aztán a kamatos kamattal szörnyeteggé duzzadó krónikus fáradtság kihúzza az Ön lába alól a talajt.

A masszázsmedence a mindennapok stresszét csökkenti, így érheti el azt, hogy ne csak létezzen, hanem éljen is.

Mitől lesz családbarát egy jakuzzi?

A konkrét válasz családonként eltér, de általános alapkritérium, hogy mindenki kényelmesen elférjen – ehhez pedig elég egy próba. (Ha Ön is kipróbálná a bemutatótermünkben a masszázsmedencéket, akkor látogasson el erre az oldalra és foglaljon időpontot.)

A család mérete elsődleges, de nem egyedüli tényező. Fontos a masszív, stabil és tartós váz, illetve sokak listáján szerepel, hogy a termék magyar legyen a megbízható minőség és a gördülékeny szervizelhetőség miatt.

Mindent egybevéve azt mondhatjuk, hogy egy családnak olyan jakuzzira van szüksége, amelyben elmerülve teljesen ki tudnak kapcsolni és senkinek nem jut eszébe a telefonját nyomkodni vagy a munka miatt aggódni.

„énidő újra és újra megmutatja, hogy mi az, ami igazán számít az életben: az Ön és családjának jóléte.”

Ennek kulcsa a komforton kívül az elhelyezkedés, vagyis az, hogy otthonának olyan szegletébe építsék be, ahonnan mindig karnyújtásnyira közelségben vannak a maradandó emlékek. Egy lazító pezsgőfürdőzés után nem számít, hogy a gyerek 1-est hozott vagy kapott egy rossz e-mailt – a jacuzzi által elérhető énidő újra és újra megmutatja, hogy mi az, ami igazán számít az életben: az Ön és családjának jóléte.

Képzelje el, hogy télen a meleg víz ölelésében nézi a hóesést vagy egy nyári hétvégén a pezsgőfürdőben ülve borozgat a barátaival, párjával a csillagos ég alatt – egy saját jakuzzival ezeket az élményeket bármikor átélheti.

A nyaralójában lévő jakuzzit a munkahelyéről is irányíthatja

Az idilli pillanatokat nemcsak otthon, hanem az üdülőjében is megélheti. Képzelje el, hogy a következő utazása alkalmával nem kell elhagyniuk a nyaralójukat, mert éjjel-nappal pár lépésre van Önöktől a wellness (több ügyfelünk kifejezetten a nyaralójába keres jakuzzit).

Mivel a jakuzzik távvezérléssel is irányíthatók, ezért az okostelefonjáról, tabletjéről szabályozhatja a fűtést, állíthatja be a szűrési programot vagy kapcsolhatja ki/be a motorokat. Ez azt jelenti, hogy amikor megérkezik a családjával, barátaival, akkor csak annyi a dolguk, hogy átöltözzenek és beugorjanak a masszázsmedencébe – selymes vize már élményekre készen várja Önöket.

Mielőtt döntene, próbálja ki!

Ha szeretne jakuzzi szakértőnkkel beszélgetni és megnézne néhány jakuzzit a Központi Bemutatótermünkbe, akkor a soron kívüli kiszolgálás miatt foglaljon egy Önnek kényelmes időpontot. (Központi Jakuzzi Bemutatóterem: 1141 Budapest Mogyoródi út 24.)

Időpontot foglalok  →

vitalspa központi bemutatóterem

Ezért keresse fel a bemutatótermet jakuzzi vásárlás előtt – Menetrend a látogatáshoz

Elolvasom  →

Kérdezzen jakuzzi szakértőnktől

Nincs olyan kérdés masszázsmedence témakörben, amire tapsztalt jakuzzi szakértőnk ne tudna válaszolni. Ha bármilyen kérdés felmerült Önben, legyen az a jakuzzi fenntartás, az előkészületek, vagy az ár, írjon nekünk. Jakuzzi szakértőnk mindent megtesz, hogy segíthessen Önnek.

“Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni.” - Ki miért vesz jakuzzit?

Medence vagy jakuzzi: mi alapján döntsön?

Így javul a családi élet a jakuzzitól

A jakuzzi elérhetőbb, mint valaha - Otthoni wellness luxuskivitelben

Kinek higgyen, ha masszázsmedencét választ? – a tudatos jakuzzi vásárlás fortélyai

Fürdőzze magát egészségesebbre! A jakuzzi élettani hatásai

Tényleg csak egy kávé árába kerül naponta a jakuzzim?

Hol lesz a legjobb helyen a masszázsmedencém – és mennyi ideig tart a beüzemelés?

Szeressen bele a jövőjébe

 

Adatvédelmi nyilatkozat | 2020 Vitalspa