Fürdőzze magát egészségesebbre! A jakuzzi élettani hatásai

Aki kipróbálta már egy VitalSpa-masszázsmedence kényeztetését, újra meg újra érezni akarja. A szétáradó nyugalom azonnal érezhető, rendszeres használat mellett pedig a pozitív élettani hatások (mint a stresszcsökkentés vagy az izomlazítás) sokasodnak. A jót könnyű megszokni.

Lényegében egészségesebbre pezsgőfürdőzheti magát. 

A pezsgőfürdős masszázsmedence igazi áldás lehet egészsége számára – igaz, „cserébe” oda kell figyelnie a medence alapos tisztítására. Szerencsére a VitalSpa-modellek esetében mindez gyerekjáték, mert beépített vízvédelemmel is rendelkeznek.

Mitől egészséges fürdőzni és mire kell vigyázni a víztisztításnál?

Egészség a pezsgőfürdőből

Képzelje el, hogy fáradtan, elcsigázva hazatér. Arra vágyik, hogy elengedje magát, hogy ne is kelljen szólnia senkihez – vagy épp ellenkezőleg, szeretne végre oldottan beszélgetni családtagjaival, barátaival.

A stresszt azonban nem lehet csak úgy, varázsütésre letenni, mikor végre belépünk otthonunk kapuján. A stressz szinte megbénít, nem engedi, hogy kieresszük a gőzt. A lemerevedés nem véletlen. Az idegek feszültségének egyik gyakori következménye ugyanis épp az izomfeszülés és az izmokban létrejövő fájdalmas, görcsös csomók – ilyenkor érzi azt, hogy „beállt a háta” és valahogy sehogy sem tud kényelmesen ülni.

Ilyenkor egy fürdés a masszázsmedencében…

 • nyugtatja az idegeit és csökkenti a stresszt (mert végre nem rohan)
 • a víz felhajtóereje „leveszi a súlyt” izmairól és ízületeiről, így megkönnyebbül
 • a masszázsfúvókákkal kimasszírozhatja befeszült izmait vagy sajgó derekát (a VitalSpa-modellek csőrendszere 40%-kal több vizet enged át a hagyományos rendszereknél, ezért ha kell, elsöprő erővel, mégis finoman tud masszírozni – az erősség állítható)
 • javul a vérkeringése (a masszázs és a meleg víz miatt), így esetleges fejfájása csökken, elcsigázott tagjaiba új életet lehel a friss vér, teste regenerálódik

Biztosan érezte már azt egy kellemes tusolás után, hogy szinte újjászületett.

Ezt az érzést emelje a négyzetre és megkapja azt, amit egy masszázsfúvókákkal felszerelt jakuzziban eltöltött 30 perc ad Önnek.

„Mi ezt a gyönyörűséget a gyerekektől kaptuk a 40 éves házassági évfordulónkra, és imádjuk. A férjem derékfájós, ezért mi szinte minden nap használjuk, télen-nyáron.” – Ács Károlyné (Érd)

feliratkozas

Olvasna még a jakuzzikról? Kérje ingyenes cikkértesítőnket

Adja meg azt az e-mail címét, ahová a többi cikket kéri.
(Induláskor 2, utána heti 1 cikket küldünk.)

Vízkezelés okosan, klórmentesen és környezetbarát módon

A testi-lelki felüdülésért csekély ár, hogy időt kell szakítani a rendszeres víztisztításra.

A látható szennyeződéseket (port, leveleket, bogarakat stb.) a nap 24 órájában szűri 20 mikronos, antibakteriális felületű szűrőnk – melyet az átlagosnál ritkábban ritkábban kell cserélni.

A láthatatlan szennyeződéseket (baktériumok, amőbák, algák) többféle vízkezelő csomaggal szedheti ki a vízből – a választásban medenceszakértőnk segíteni fog.

Klórt nem ajánlunk és nem forgalmazunk, mert:

 • mi sem szeretjük a „jellegzetes uszodaszagot”
 • nem egészséges és nem környezetbarát – a klór agresszív vegyszer, ami a kis koncentráció miatt általában nem okoz gondot, de ha van jobb megoldás (és van), akkor inkább azt ajánljuk
 • szárítja a bőrt, csípheti a szemet és van, aki allergiás rá
 • Hogyan tisztítsa medencéje vizét gyengéden?
 • Legtöbb medencénkben alapfelszereltség (vagy választható kiegészítő) a klórnál kétezerszer (!) hatékonyabb ózonfúvókás technológia, mely vegyszermentesen fertőtlenít, így sokkal kevesebb vegyszeres vízkezelésre van szükség (ez mind a pénztárcájának, mind a bőrének, mind a környezetnek jót tesz).
 • UV-C vízfertőtlenítővel kiegészítheti az ózonos rendszert. Az UV-C egy speciális csőben UV-fénnyel semlegesíti a mikroorganizmusok 99,1-99,9%-át (méréstől függ az arány).
 • És miután szinte teljesen tiszta lett a medence vize, ekkor jön a természetes alapanyagú vízkezelő csomag, hogy a mondatból kiszedjük a „szinte” szót. A vízkezelő csomag összeállítása Öntől függ: sokan olyan csomagot választanak, amit babaúszásoknál is használnak (ez a legeslegkímélőbb csomag), mások bróm alapú csomagra esküsznek (amely biztonságosabb a klór alapú tisztítócsomagoknál).

  A végeredmény friss, selymes és kristálytiszta víz, amelyben nemcsak öröm elmerülni, hanem egészséges is – jó vízkezeléssel (ebben segítünk) medencéjének vize az egész lakás legtisztább pontja még akkor is, ha jakuzzija kültéren van.

  A VitalSpa masszázsmedence vizének karbantartásával foglalkoznia kell, de szerencsére a kiegészítőkkel tudja szabályozni, hogy mennyi időt vigyen el a vízkezelés.

  Mindig tiszta és biztonságos víz a családi wellnessben

  Családjának saját wellnessközpontja lesz – a nap 24 órájában kifogástalan minőségű vízzel.

  Ráadásul mindig tudni fogja, hogy mi került bele a vízbe és ki használja azt (ezzel szemben egy szállodában sem a vízkezelési módszereket nem ismeri, sem azt, hogy kik fürödtek Ön előtt a vízben).

  Kültéri használat esetén a látható szennyeződések miatt sem kell aggódni, a kiegészítőként választható thermotető megakadályozza, hogy kosz vagy a rovarok zavarják meg a boldog családi pillanatokat.

  Mielőtt döntene, próbálja ki!

  Ha szeretne jakuzzi szakértőnkkel beszélgetni és megnézne néhány jakuzzit a Központi Bemutatótermünkbe, akkor a soron kívüli kiszolgálás miatt foglaljon egy Önnek kényelmes időpontot. (Központi Jakuzzi Bemutatóterem: 1141 Budapest Mogyoródi út 24.)

  Időpontot foglalok  →

  vitalspa központi bemutatóterem

  Ezért keresse fel a bemutatótermet jakuzzi vásárlás előtt – Menetrend a látogatáshoz

  Elolvasom  →

  Kérdezzen jakuzzi szakértőnktől

  Nincs olyan kérdés masszázsmedence témakörben, amire tapsztalt jakuzzi szakértőnk ne tudna válaszolni. Ha bármilyen kérdés felmerült Önben, legyen az a jakuzzi fenntartás, az előkészületek, vagy az ár, írjon nekünk. Jakuzzi szakértőnk mindent megtesz, hogy segíthessen Önnek.

  “Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni.” - Ki miért vesz jakuzzit?

  Medence vagy jakuzzi: mi alapján döntsön?

  Így javul a családi élet a jakuzzitól

  A jakuzzi elérhetőbb, mint valaha - Otthoni wellness luxuskivitelben

  Kinek higgyen, ha masszázsmedencét választ? – a tudatos jakuzzi vásárlás fortélyai

  Fürdőzze magát egészségesebbre! A jakuzzi élettani hatásai

  Tényleg csak egy kávé árába kerül naponta a jakuzzim?

  Hol lesz a legjobb helyen a masszázsmedencém – és mennyi ideig tart a beüzemelés?

  Szeressen bele a jövőjébe

   

  Adatvédelmi nyilatkozat | 2020 Vitalspa