„Tényleg csak egy kávé árába kerül naponta a jakuzzim?”

Drága mulatság a masszázsmedence? Attól függ, honnan nézzük: ne csak a kiszemelt jakuzzi vételárát nézze, hanem az üzemeltetés költségét is.

A kiválóan hőszigetelő, ezért az átlagnál jóval alacsonyabb fogyasztású VitalSpa-masszázsmedencék napi üzemeltetése alig kerül többe egy kávé áránál.

Miből áll össze pontosan a napi költség? 

A masszázsmedence áramigénye

Mihez kell az áram? Elsősorban a víz felfűtéséhez, hőntartásához, a vízszűrés és a masszázsfúvókák működtetéséhez, vagyis az állandóan meleg, mindig tiszta, simogató víz biztosításához. (Tudta? A VitalSpa applikációjával be tudja állítani például a munkahelyéről a víz hőmérsékletét, így mire hazaér, már csobbanhat is – így csak akkor fűti fel a vizet, amikor használja.)

A VitalSpa-masszázsmedencéket négy évszakos, folyamatos használatra terveztük.

Ám egy éjjel-nappal bekapcsolt műszaki eszköz azonban felpörgetheti a villanyórát. A meghitt családi pillanatokat könnyen tönkreteheti, ha azon aggódik, hogy milyen sokba kerül a csillagos ég vagy a hóesés látványában gyönyörködni pezsgőfürdőzés közben.

Hogy a VitalSpa jakuzzik mégsem fogyasztanak sokat, sőt, az átlaghoz képest kifejezetten alacsony fogyasztásúnak számítanak, arról leginkább a hőszigetelés tehet.

 A több rétegből álló „4 évszak” hőszigetelés nem engedi elillanni a hőt, megakadályozza a hővesztést, télen is bent tartja a meleget a kiegészítőként választható thermotető alatt. A rendszer precizitására és hatékonyságára jellemző, hogy még a masszázspumpa hőenergiája is hozzájárul a víz melegen tartásához.

A medencehéj teljes felülete, a thermowood fából készült oldalburkolat és az alsó zárt, tálcás talapzat egyaránt kitűnően hőszigetelt. A különleges BASF zártcellás habszigetelés nemcsak penész- és vízálló, de természetesen kiváló hőszigetelő is. Ezzel a modern ipari anyaggal gyakorlatilag teljesen zárt és duplán szigetelt rendszert alkotunk a medencevíz hőmérsékletének a tökéletes és hatékony megtartása érdekében. Így érjük el a nagyon alacsony üzemeltetési költségeket még a legzordabb téli mínuszokkor is.

A további költségcsökkentést megcélozva lehetősége van arra is, hogy hőcserélővel egészítse ki a rendszert, így az energiaellátást alternatív forrás biztosíthatja. A hőcserélőre való előkészítés szintén a választható kiegészítők közé tartozik.

feliratkozas

Olvasna még a jakuzzikról? Kérje ingyenes cikkértesítőnket

Adja meg azt az e-mail címét, ahová a többi cikket kéri.
(Induláskor 2, utána heti 1 cikket küldünk.)

Mennyibe kerül a VitalSpa-masszázsmedence működtetéséhez szükséges 1 napi áram?

A költség függ:

  • az adott VitalSpa masszázsmedence méretétől és fogyasztásától
  • a jacuzzi használati idejétől (annyira jó a VitalSpa hőszigetelése, hogy a hő 90%-a a vízfelszínen szökik el)
  • a szolgáltatónál vásárolt áram árától (és felszámolnak-e például rendszerhasználati díjat is)
  • nappali vagy éjszakai áram díjszabás szerinti számítástól

Átlagos működés mellett (hetente pár alkalommal, négy évszakban) a VitalSpa -masszázsmedence áramfogyasztása havi plusz 10 ezer Ft áramköltséget jelent.

Ez átlagosan napi ~350 Ft költség.

Vízfogyasztás és csatornahasználat

A jakuzzit a víz kelti életre: a pezsgő, masszírozó vízsugarak teszik házi wellness központtá a VitalSpa- masszázsmedencét. 

A legtöbb jakuzzi tulajdonos számára a beüzemelést követő medencefeltöltés a legemlékezetesebb pillanatok közé tartozik, hiszen ez egy új korszak kezdetét jelzi. Ha azonban sejtésük sincs, hogy mennyi vizet fogyaszt majd jakuzzi, az örömöt aggodalom árnyékolhatja be.

 Az egyik leggyakoribb kérdés, ami elhangzik ilyenkor: minden nap új vizet kell engednem a masszázsmedencébe?

Dehogy kell.

A kiemelkedően hatékony, környezetbarát víztisztító rendszer működése (a klórnál kétezerszer hatékonyabb ózonfúvókák) és az előírt karbantartás mellett elég félévente vagy akár évente cserélni a vizet. (Sőt: például a SpaBallancer-es kezelésnél ez az ajánlott, mert a víz „beérik” a sok tisztítástól, azaz egyre finomabb, selymesebb és tisztább lesz.)

Ez 1000-1500 liternyi (napi 2,7-4,1 liter) plusz vízfogyasztást jelent évente, azaz 1-1,5 köbméternyi vízről beszélünk.

Hasonlítsa össze ezt egy 4 fős háztartás körülbelül 150 literes napi vízfogyasztásával (amely 164 köbméter évente)

Mennyibe kerül tehát a vízfogyasztás napra lebontva?

Az egyes szolgáltatók eltérő díjszabása miatt nehéz minden jakuzzitulajdonosra érvényes árat mondani. 1 köbméter víz ára Magyarországon átlagosan ~200 Ft, így 1 liter víz ~ 0,2 Ft-ba kerül. A maximális napi mennyiséggel számolva, 4,1 liter víz ára alig 1 Ft.

A vízszámla nemcsak a víz árából áll:számoljon csatornadíjjal, vízterhelési díjjal és esetleg alapdíjjal.

A jakuzzija napi vízfogyasztása tehát alig kerül többe 1 Ft-nál.

A törődés (víztisztítás, karbantartás) anyag- és eszközigénye

Van még egy olyan költség, amelyre talán nem is gondolt.

A jakuzzival törődni kell:

  • Célszerű hetente ellenőrizni a víz pH-értékét
  • 1-2 hetente ajánlott kimosni a szűrőt
  • adagolni kell a vízkezeléshez szükséges klórmentes tisztítószereket
  • ügyelni kell a nagyobb, látható szennyeződések eltávolítására, különösen kültéri medencék esetében (a 20 mikronos, beépített antibakteriális szűrő eltávolítja a láthatatlan szennyeződéseket, de kézi porszívót is választhat, amellyel „kiporszívózhatja” a medence aljáról a beleesett fűszálakat, az ülésekre lesüllyedő apró kavicsokat)

Vannak olyan vásárlóink, akiket ezek a teendők kifejezetten felüdítenek, pontos iránymutatás és kollégáink segítségnyújtása mellett kellemes szabadidős tevékenységnek fogják fel a jakuzzi körüli feladatokat.

Vannak olyanok is, akik úgy érzik, számukra ez már túl macerás – de az olyan kényelmi opciók, mint például távoli vezérlés, mellyel a munkahelyről vagy útközben is aktiválható a medence, őket is meggyőzik.

 Mennyi a karbantartás napi költsége?

Ami az időigényt illeti, valóban kötelezőnek nevezhető teendők átlagosan heti 10 percet igényelnek.

A törődés anyag- és eszközigénye széles skálán mozoghat: a távoli medencevezérlés, mérőműszerek, vegyszerek a thermotető és a mozgatója, a kézi porszívó választható kiegészítő – ezek mindegyike kényelmi plusz, melyet szűk büdzsénél nyugodtan elhagyhat.

A vízkezelő csomag napra lebontotti összegét figyelembe véve a karbantartási költségeknél 64 Ft/nappal számolhatunk átlagosan.

Számoljunk! Mennyibe kerül naponta egy masszázsmedence?

Áramfogyasztás: napi 350 Ft/nap

Vízfogyasztás: napi 1 Ft/nap

Vízkezelés, karbantartás: 64 Ft/nap

Összesen: napi 415 Ft fenntartási költség

Ez egy kávé ára – de a kávénál sokkal jobb az a masszázsmedence, amely testben-lélekben feltölti Önt és közelebb hozza a családot. (Ezt kávéfanatikusként mondom ám!)

A cikkünkben megadott fogyasztási adatok az eltérő díjszabások miatt kizárólag tájékoztató jellegűek – lehet, hogy jakuzzija egy sima eszpresszó árát fogyasztja naponta, de az is lehet, hogy egy latte macchiatóét.

Amennyiben a lakóhelyén működő víz- összetételére, vízkezelésre és egyéb jakuzzival kapcsolatos kérdései vannak, vagy az előkészületekre kíváncsi, örömmel segítünk Önnek, lépjen velünk kapcsolatba!

Mielőtt döntene, próbálja ki!

Ha szeretne jakuzzi szakértőnkkel beszélgetni és megnézne néhány jakuzzit a Központi Bemutatótermünkbe, akkor a soron kívüli kiszolgálás miatt foglaljon egy Önnek kényelmes időpontot. (Központi Jakuzzi Bemutatóterem: 1141 Budapest Mogyoródi út 24.)

Időpontot foglalok  →

vitalspa központi bemutatóterem

Ezért keresse fel a bemutatótermet jakuzzi vásárlás előtt – Menetrend a látogatáshoz

Elolvasom  →

Kérdezzen jakuzzi szakértőnktől

Nincs olyan kérdés masszázsmedence témakörben, amire tapsztalt jakuzzi szakértőnk ne tudna válaszolni. Ha bármilyen kérdés felmerült Önben, legyen az a jakuzzi fenntartás, az előkészületek, vagy az ár, írjon nekünk. Jakuzzi szakértőnk mindent megtesz, hogy segíthessen Önnek.

“Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni.” - Ki miért vesz jakuzzit?

Medence vagy jakuzzi: mi alapján döntsön?

Így javul a családi élet a jakuzzitól

A jakuzzi elérhetőbb, mint valaha - Otthoni wellness luxuskivitelben

Kinek higgyen, ha masszázsmedencét választ? – a tudatos jakuzzi vásárlás fortélyai

Fürdőzze magát egészségesebbre! A jakuzzi élettani hatásai

Tényleg csak egy kávé árába kerül naponta a jakuzzim?

Hol lesz a legjobb helyen a masszázsmedencém – és mennyi ideig tart a beüzemelés?

Szeressen bele a jövőjébe

 

Adatvédelmi nyilatkozat | 2020 Vitalspa