„Hol lesz a legjobb helyen a masszázsmedencém – és mennyi ideig tart a beüzemelés?”

A masszázsmedence helyszínének előkészítése álmodozással, tervezgetéssel kezdődik.

 • Hol tudná legjobban élvezni családja, barátai társaságában a pezsgőfürdőzés örömeit?
 • Honnan lesz a legvarázslatosabb a kilátás a kertre, a teraszra, a környező vidékre?
 • Milyen vidámak lesznek azok a családi események és baráti összejövetelek, amelyek fénypontja a közös csobbanás a VitalSpa masszázsmedencében? 

(És jönnek az olyan praktikus kérdések is, hogy hol fér el, hol lehet kényelmesen megközelíteni.)

Az álmokat elkezdjük valósággá tenni először egy helyszíni felméréssel, majd a beüzemeléssel. 

jakuzzi helyszíne

Így válassza ki a legjobb jakuzzi helyszínt

Kültéren vagy beltéren legyen a házi wellnessközpont? Ahol csak szeretné!

A VitalSpa masszázsmedencék stílusos, elegáns faburkolata nemcsak látványnak tetszetős, de tartós és bírja a szabadtéri körülményeket (eső, napsütés stb.).

A speciális hőkezelésnek köszönhetően a tartós és elegáns fa oldalburkolat nem vetemedik, nem zsugorodik, időjárásálló, még a burkolat színe is élénk marad. Nemcsak a teraszra, hanem a kertbe is helyezheti, nem fog ki rajta az eső, a hóesés vagy bármely más időjárási esemény. Sőt, a rovarok, gombák, baktériumok sem bántják, mert a speciálisan hőkezelt fából nem tudnak csemegézni, így érdektelen számukra.

A fa mellett fém alkatrészeket is talál a VitalSpa masszázsmedencékben (maga a masszív tartószerkezet fémből készült) – mert így lesz igazán tartós.

Jakuzzi fa oldalburkolattal fém vázszerkezettel

Mindez azt jelenti, hogy a jacuzzi helyszínének kiválasztásakor nem a „vajon mit bír ki a medence” a kérdés (mert kis túlzással bármit), hanem az, hogy Ön hova szeretné tenni.

Amikor kinéz egy helyszínt, gondolja át ezeket:

 • nem lesz túl zajos helyen a medence, nem szűrődik be a forgalom vagy a szomszédok zaja?
 • elég meghitt a kiszemelt helyszín?
 • a szomszédok rálátnak a mi kis „nyugalomszigetünkre”?
 • a barátainkat is lenyűgözi majd a panoráma?
 • biztos, hogy nem zavarja majd semmi a nyugalmunkat?
 • ha a szabad ég alá tervezem a medencét, nem kellene fölé árnyékoló is?
 • ha nem a házban lesz a jakuzzi, építsünk akár külön wellnessházikót?
 • van hová tennem az épp nem használt kiegészítőket?
 • ugye nem szeles a hely, ahova terveztük?

Megannyi kérdés, melyet csak Ön tud megválaszolni – ha szükséges, párja, családtagjai, barátai bevonásával.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a VitalSpa-masszázsmedence beszerzését akár évekig tartó álmodozás, tervezgetés előzi meg, igazi családi projekt válik belőle. Engedje szabadon a fantáziáját már a helyszínnél is, és fogalmazza meg pontosan a család vágyait – némi csiszolással még a legmerészebb ábránd is valóra váltható.

Amikor már sejti, hol lenne a legjobb helyen otthonában vagy nyaralójában a masszázsmedence, a díjmentes helyszíni felmérés ad választ arra, hogy valóban megoldható-e a beszerelés vagy közösen finomítanunk kell az elhelyezésen.

feliratkozas

Olvasna még a jakuzzikról? Kérje ingyenes cikkértesítőnket

Adja meg azt az e-mail címét, ahová a többi cikket kéri.
(Induláskor 2, utána heti 1 cikket küldünk.)

Ez derül ki a helyszíni felmérésen

talaj elegyengetése

A talaj legyen egyenes és szilárd burkolatú, amelyen még véletlenül sem billen, billeg vagy csúszik meg a masszázsmedence. Bár a medence meglehetősen stabil, de bizonytalan felületen az alapzat könnyen megmozdulhat, károsodhat, és ezt nem szabad megkockáztatni. Ha semmiképp sem tud lemondani a megálmodott, de jelenleg egyenetlen helyszínről, akkor elő kell készítenie a talajt. Tapasztalataink szerint egy sík betontalapzat adja a legjobb eredményt – ha pontos szakvéleményt szeretne e témában, a VitalSpa szakemberei segítenek.

térburkolat

A medencét környező térburkolat csúszásmentességére figyeljen. A pezsgőfürdőzés képes annyira ellazítani az embert, hogy hajlamos a medencét elhagyva elmélázni, ahelyett, hogy a lába elé nézne. A csúszásmentes szőnyeg vagy járólap nem váltja ki az odafigyelést, de hozzájárul, hogy sokkal kisebb legyen a balesetveszély.

vízelvezetés

Meg kell tervezni a vízelvezetést. A jakuzziból óhatatlanul kifröccsen majd a víz, ezért fontos, hogy el tudjon folyni (hogy ne kelljen tócsák között lavírozni ki- és beszállás közben). A téli időszakról nem is beszélve. Ezt úgy lehet megelőzni, ha a vízelvezetésről (csatornanyílás, padlóösszefolyó formájában) gondoskodott és átgondolta, hogyan fogja feltölteni és leengedni a vizet – a tervezésben segítünk.

elektromos kiállás

Az elektromos kiállások szakszerű felmérése és megtervezése talán a legfontosabb teendő, hiszen itt bárminemű hiba életveszélyes lehet. Ami az áramot illeti: szakszerű alatt nemcsak azt értjük, hogy a kollégáink felmérik a helyszín hálózati adottságait, hanem azt is, hogy akiépítéseket, és a medence bekötését  kizárólag szakember végezheti el.

szellőztetés

A beltéri medence elhelyezésénél szellőztetést kell terveznie (főleg a párásodás megelőzése miatt). A medence burkolatában, anyagában nem tesz kárt a pára, de a helyiség falán lecsapódhat, ami idővel penészedéshez és nem kívánt párosodásokhoz, vizesedésekhez vezethet.

Arra is gondolnia kell, hogy egyáltalán befér-e a kiválasztott masszázsmedence az adott helyre. Sőt: ha be is fér, el lehet-e szállítani biztonságban odáig? Beltéren és kültéren is lehetnek olyan akadályok – lépcsőfeljáró, kerti bútor, árok, virágágyás, fa, kapu stb., mely megnehezíti a beüzemelést. Fontos: csak megnehezíti, de általában a legtöbb akadályt legyűrjük. (Például a magasság sem akadály, mert akár a hetedik emeleti tetőteraszra is felvarázsoljuk Önnek a jacuzzit – az a fontos, hogy ne kelljen olyan ajtón, ablakon vagy szűk falon átvinni, amin fizikailag nem férne át a medence.)

Az álmoktól az első csobbanásig – a beüzemelés lépései

Ön megálmodja, hová helyezné a masszázsmedencét – kül- vagy beltérre, a teraszra vagy külön kis wellnessházikóba, netán a kertbe, a földbe süllyesztve (igen, ez is lehetséges: fantasztikusan néz ki egy jacuzzi a talajjal egy szintben.)

Bemutatótermünkben megnézi és akár ki is próbálja a kiszemelt VitalSpa masszázsmedencét, hogy meggyőződhessen arról: jól választott.

Kötelezettségmentes és díjmentes helyszíni felmérést kér szakembereinktől, akik segítenek, hogy a medence a legjobb helyre kerüljön. A helyszíni felmérés során megnézzük a helyszín adottságait, a talajt, az elektromos bekötések jövőbeli helyét, a vízelvezetési lehetőségeket, a szellőztetési adottságokat – és a realitást összefésüljük az Ön álmaival.

A felmérésünk végén tudni fogja, hogy kell-e bármilyen előkészítést csinálnia (pl. talajmunka, vízelvezetés stb.) – ezeket részletesen elmondjuk Önnek. Telefonon vagy e-mailben könnyen eléri a felmérést követően is szakértőinket, ha bármiben tanácsot kérne vagy kérdezne.

A VitalSpa masszázsmedencék elkészítési ideje 4-5 hét (hazai gyártóként nemcsak a szállítási költségből tudunk lefaragni, de az időből is). Ha raktárról is elérhető a masszázsmedence, sokkal hamarabb, már néhány napon belül is útnak indulhat Önhöz.

Kiszállítjuk és összeszereljük a masszázsmedencét, megosztjuk a napi, havi karbantartáshoz szükséges tudnivalókat, bőségesen ellátjuk tanácsokkal és minden kérdését megválaszoljuk.

 1. A beüzemelés fénypontja a medence feltöltése vízzel és az első indítás – majd jöhet a mindennapos használat, beindulhat a rendszeres otthoni wellness.
jakuzzi beüzemelés

Mielőtt döntene, próbálja ki!

Ha szeretne jakuzzi szakértőnkkel beszélgetni és megnézne néhány jakuzzit a Központi Bemutatótermünkbe, akkor a soron kívüli kiszolgálás miatt foglaljon egy Önnek kényelmes időpontot. (Központi Jakuzzi Bemutatóterem: 1141 Budapest Mogyoródi út 24.)

Időpontot foglalok  →

vitalspa központi bemutatóterem

Ezért keresse fel a bemutatótermet jakuzzi vásárlás előtt – Menetrend a látogatáshoz

Elolvasom  →

Kérdezzen jakuzzi szakértőnktől

Nincs olyan kérdés masszázsmedence témakörben, amire tapsztalt jakuzzi szakértőnk ne tudna válaszolni. Ha bármilyen kérdés felmerült Önben, legyen az a jakuzzi fenntartás, az előkészületek, vagy az ár, írjon nekünk. Jakuzzi szakértőnk mindent megtesz, hogy segíthessen Önnek.


Antal Edina
jakuzzi szakértő,
várja kérdését

“Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni.” - Ki miért vesz jakuzzit?

Medence vagy jakuzzi: mi alapján döntsön?

Így javul a családi élet a jakuzzitól

A jakuzzi elérhetőbb, mint valaha - Otthoni wellness luxuskivitelben

Kinek higgyen, ha masszázsmedencét választ? – a tudatos jakuzzi vásárlás fortélyai

Fürdőzze magát egészségesebbre! A jakuzzi élettani hatásai

Tényleg csak egy kávé árába kerül naponta a jakuzzim?

Hol lesz a legjobb helyen a masszázsmedencém – és mennyi ideig tart a beüzemelés?

Szeressen bele a jövőjébe

 

Adatvédelmi nyilatkozat | 2020 Vitalspa